El cuento de la criada de Margaret Atwood, el trobareu a Editorial Salamandra traduït al castellà per Elsa Mateo Blanco.

Et convidem a parlar i comentar  aquesta magnífica obra amb la professora Glòria López, dins del nostre Club de Lectura 2017-18, el proper dia 2 de novembre a les 19h.

Per què llegim aquest llibre?

La Margaret Atwood va publicar aquest llibre el 1985 ( Fixeu-vos, just després del 1984 amb reminiscències orwellianes ), i sota l’aspecte d’una obra de ciència ficció, concretament d’una distopia. Des del primer moment, es va considerar una obra feminista ja que la seva crítica es centra, principalment –però no únicament- en els papers atorgats a les dones en una hipotètica societat creada com a conseqüència d’un gran atac terrorista.

L’interès que ha suscitat trenta anys després aquesta novel.la té dos motius. D’una banda el debat internacional sobra la gestació subrogada que d’una manera anticipadora de les realitats que estem vivint va plantejar l’autora en aquell moment. De l’altra la sèrie que aborda la seva adaptació en imatges que està tenint un èxit considerable (Guanyadora de l’Emmy 2017 a la millor sèrie dramàtica).

Ens sembla que és un bon punt de partida per a conèixer a una escriptora que, malgrat la seva trajectòria, no ha estat molt coneguda a casa nostra.

 

Per saber-ne més

La veu de l’escriptora

Sobre el Futur

“Ningú pot predir el futur amb total certesa. Com va dir algú: aquests llibres s’escriuen perquè futurs com aquests puguin evitar-se, no perquè succeeixin. I no sóc l’única persona que pensa en aquesta classe d’escenaris. Respecte a per què exploro aquestes possibilitats: escric sobre les coses que m’interessen, i em sembla que la possible sort de la raça humana és un tema bastant interessant.”

 

 

Sobre Internet

“És una eina, i com qualsevol eina humana té un costat afilat (el que funciona), un costat rom (el que no funciona) i un costat estúpid (amb el qual et talles sense voler). L’essencial de qualsevol eina és saber com manipular-la. El seu ús per a vigilància és totalment predictible, i la gent ho ha sabut des del principi. No vols que internet t’observi? No l’usis! Apaga’l! Viu sota el radar! D’una altra forma, simplement assumeix que no estàs sol.”

 

 

Glória López Forcen