UNED Barcelona, 12, 14, 19 i 21 de novembre 2019 de 10 a 13 h.
Prof. Carles Sàiz i Xiqués

Matricula’t

 

El Palau de la Música de Domènech i Montaner és un curs d’extensió universitària, de caràcter monogràfic, que pretén aprofundir en el coneixement d’una de les obres cabdals, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997.

El curs, de 12 hores de durada, s’adreça al públic en general i, especialment, a gestors culturals i guies turístics que vulguin incorporar nous continguts al seu treball professional sobre Domènech i Montaner i la seva obra arquitectònica.

El Palau de la Música Catalana va ser projectat entre els anys 1905 i 1908 i esdevé una obra paradigmàtica de l’art català gràcies al tractament de l’espai, a la seva innovadora estructura metàl•lica i als grans murs cortina de vidre que transformen l’edifici en una autèntica capsa de llum i color.

Durant el curs parlarem de Lluís Domènech i les influències de l’arquitectura hispànica i europea en el Palau. Analitzarem el projecte original, visitarem les diferents parts de l’actual edifici i establirem un diàleg entre els interiors i l’exterior, entre el funcionalisme i la càrrega decorativa, que fan d’aquest auditori una autèntica obra d’art total.

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.