Sabies que….

 

…el Mercat del Born està inspirat directament en el desaparegut gran mercat de Les Halles de Paris?

 

 

 

…al Parc de la Ciutadella hi ha dos dissenys originals d’Antoni Gaudí?

 

 

…el disseny de l’espai d’andanes de l’Estació de França és únic en el món?

 

 

Vine a saber-ne més a La Barcelona del Ferro!

Quan des de la història de l’art es parla d’arquitectura, el discurs tendeix a focalitzar-se en els aspectes formals, estètics, compositius, espacials i estilístics. Fent-ho així, però, sovint s’oblida que aquests recursos i estratègies conceptuals a l’abast de l’arquitecte estan determinats (o en tot cas hauran finalment de confrontar-s’hi) pels condicionants tècnics i materials inherents a qualsevol fet edilici. El tractament de l’arquitectura com una bella art no condicionada per la tècnica genera així un concepte incomplet d’aquesta, que dificulta la comprensió de la seva naturalesa als estudiants d’història de l’art.

Els 10, 11 i 13 i 14 de juliol de 2017 de 18 a 20 h, al nostre centre de Barcelona, es pretén apropar un coneixement més profund i entenedor de l’art de l’arquitectura, proposant als participants d’adoptar el punt de vista de l’arquitecte enfrontat a problemes tècnics i ideològics reals, qui moltes vegades persegueix la consecució d’un producte eminentment cultural, formal o estètic, però que per aconseguir-ho ha d’operar condicionat per les limitacions  tècniques i tecnològiques del seu context històric.

El curs explora la relació entre art i tècnica, prenent com a excusa o cas d’estudi el context de la industrialització catalana, tot centrant-se en el què avui anomenem “arquitectura del ferro”.

T’hi esperem!