Aquest any hem avançat una mica els cursos a la fresca. Comencem la tercera setmana de juny.

Fem tres cursos a Barcelona i quatre a Santa Coloma (tots de psicologia). Els dos cursos més llargs són de vuit hores i els dos més curts de tres.

18, 19 i 21 de juny de 18 a 20h

DE LA PEDRA AL MAÓ, DE LA FUSTA AL FERRO, DE LA CALÇ AL CIMENT.

CAP A UN ART INDUSTRIAL. L’ARQUITECTURA DEL FERRO A BARCELONA

Rubén NAVARRO, arquitecte. Professor-tutor d’art a la UNED

Preu 30 euros

matrícula

El títol no és curt! L’essència del curs és veure l’art, en aquest cas l’arquitectura, no només com una experiència estètica sinó també tècnica. Amb quins recursos ha comptat l’arquitecte per construir aquest edifici? Amb quins materials? Què l’hi aporten?

Aquesta relació, tècnica i art, es podria haver treballat en l’art romànic, gòtic, renaixentista…, però hem escollit el període corresponent a la industrialització: l’arquitectura del ferro a Barcelona.

S’analitza que aporten aquests canvis que hem introduït en el títol: el pas de la pedra, la fusta i la calç al maó, el ferro i el ciment.

Hi ha dues classes teòriques, dilluns i dimarts, i una sortida, dijous. El recorregut de la visita és des del Born fins l’edifici de la ENHER al costat de l’estació del Nord.

Si us llegiu el programa veureu, en el contingut, apartats tan curiosos com «El maó i la lluita de classes».

L’article d’en Rubén Navarro paga molt la pena.

Barcelona

25 i 27 de juny, 2 i 4 de juliol de 18 a 20h

HISTÒRIA I CINEMA. ELS 60s, UNA DÈCADA PRODIGIOSA

Xesco MONTAÑEZ, professor-tutor de la UNED d’història i d’educació

José Luís SUBÍAS, professor-tutor de la UNED d’art contemporani i cinema

Preu 40 euros

Matrícula

Aquest any, en fa cinquanta del maig del 68 i cinquanta de la Primavera de Praga (quan els tancs russos van entrar-hi per impedir una democratització del regim comunista a Txecoslovàquia) Els cursos «Els anys 60, una dècada prodigiosa» i «Václav Havel», en parlen.

El de la Dècada prodigiosa és una barreja de cinema i història centrades en el període dels anys 60. S’analitza el context històric, els canvis en el cinema i la utilització del cinema per analitzar els moments que es vivien. Tindrà un protagonisme especial  el maig més conegut, el francès, però també es parlarà del mexicà i del txec.

Barcelona

26 i 28 de juny i 3 i 5 de juliol de 18 a 20h

VÁCLAC HAVEL: TEATRE, FILOSOFIA, POLÍTICA

Jordi CASASAMPERA, filòsof i dramaturg

Preu 40 euros

Matrícula

Václac Havel va ser un intel·lectual txec compromès en totes les lluites del seu país a favor de la llibertat. Va mantenir la seva lluita des de molts camps diferents: des del pensament, des de les seves obres de teatre o directament, des de la política. Va ser el primer president, després de la revolució de vellut. Un personatge clau del segle XX.

En Jordi Casasampera, com a filosof i dramaturg, coneix molt bé la figura de Havel. Fa un parell d’anys va traduir i dirigir l’obra de Havel, «Protesta». 

També hem penjat un article d’en Jordi al blog.

Santa Coloma

2 i 5 de juliol de 17 a 20h

APLICACIONS DE LA CREATIVITAT EN PSICOLOGIA

Jordi NAVARRO, doctor en psicologia, professor-tutor de la UNED

Preu 30 euros

Matrícula

Els quatre cursos a Santa Coloma són cursos de psicologia, per tant adreçats, en principi a estudiants o graduats de psicologia o d’altres graus afins. Sense tancar la porta a ningú

Els de la primera setmana de juliol són de dues sessions de tres hores cada un. A nivell metodològic són cursos on el treball pràctic té un pes important. Hi ha elements de realitat virtual o de joc de rol que es repeteixen en tots els cursos. En Félix Fernández Mora insisteix en l’aplicació de la realitat virtual i els jocs de rol; en Jordi Navarro en els tallers i l’anàlisi de casos.

Santa Coloma

3 y 4 de julio de 17 a 20h

INICIACIÓN A LAS TÉCNICAS DE INTERVENCIÓN COGNITIVO-CONDUCTUALES

Félix FERNÁNDEZ MORA, psicólogo, profesor-tutor de la UNED

Precio 30 euros

Matrícula

 

Atenció a la Escape Room. Tres hores per sortir de l’habitació a partir dels coneixements de la Psicologia de les diferències individuals i de la personalitat. No cal ser-ne un expert, per què és com un joc de pistes on si ets hàbil i treballes bé en grup pots trobar totes les respostes.

 

Santa Coloma

9 de juliol de 17 a 20h

ESCAPE ROOM: PSICOLOGIA DE LES DIFERÈNCIES INDIVIDUALS I DE LA PERSONALITAT

Jordi NAVARRO, doctor en Psicologia, professor-tutor de la UNED

Preu 15 euros

Matrícula

Santa Coloma

11 de julio de 17 a 20h

TERAPIA DE CONDUCTA APLICADA. CASO DE ANSIEDAD

Félix FERNÁNDEZ MORA, psicólogo, profesor-tutor de la UNED

Precio 15 euros

matrícula