L’estiu és temps de lleure però també temps d’apendre. Un any més, des dels nostres centres, us oferim vàries alternatives.  Ens acompanyes aquestes vacances?

26 i 28 de juny i 3 i 5 de juliol de 2017 , de 18 a 20h

Passegem pels parcs. Una introducció a la história dels jardins de Barcelona.

 

Com en altres ciutats del món, Barcelona va començar a tenir jardins públics a partir del segles XVIII i XIX. D’aleshores ençà, el nombre de parcs i jardins públics a la ciutat s’ha anat multiplicant de manera oscil·lant en funció del moment històric. Alguns d’aquests enjardinaments han perviscut, com el Jardí del Laberint d’Horta, el Parc de la Ciutadella o el sistema de parcs de Montjuïc, i són peces clau del patrimoni verd i monumental de Barcelona.

El curs pretén facilitar unes bases de comprensió i coneixement dels parcs i jardins de les ciutats en general i de Barcelona en particular, posant de manifest els seus distints valors urbanístics, artístics i botànics en relació amb els diversos processos històrics contemporanis que van generar els contextos que els van generar. Es tracta, doncs, d’oferir una lectura integradora i transversal.

El preu de la matrícula és de 50€

Informació i matrícula

 

7 i 29 de juny i 4 i 6 de juliol de 2017 , de 18 a 20h

Aprendre a mirar la música del cinema

Hi ha qui diu que la música del cinema és una música invisible. Al contrari! És de les músiques amb més visibilitat que hi ha. En aquest curs proposem aprendre com s’ha de saber mirar la música en el cinema. Des de com s’aplica i quins usos té, fins com ha evolucionat al llarg de la història del cinema i quins han sigut els seus principals compositors.

El preu de matricula és de 50€

Més informació i matrícula

 

 

27 i 29 de juny de 2017 , de 10 a 12h

Roda el món i torna al Born. Apps per viatjar.

Aprendrem a fer les nostres rutes a qualsevol lloc del món, localitzar wifis, descobrir on menjar, trobar llocs interessants en el lloc exacte on ens trobem i inclús podrem portar un traductor personal que parli per nosaltres. T’animes?

El preu de la matrícula és de 30€

Més informació i matricula

 

 

 Requisits per a la inscripció: Cal tenir un compte d’e-mail configurat al telèfon i saber-ne fer un ús bàsic. Els usuaris d’iPhone hauran de saber quina és la seva clau de pas a l’iCloud per poder descarregar les apps.

 

 

 

3, 6, 10 i 13 de juliol de 2017 , de 17.30 a 19.30h

La investigació científica en Psicologia

Es tracta d’un curs per aprendre de manera aplicada a fer recerques científiques en l’àmbit de la Psicologia a partir d’estudis i articles, per conèixer els diferents tipus de dissenys de recerca i la seva aplicació en l’estudi del comportament de les persones.

El preu de la matrícula és de 50€

Més informació i matrícula

 

 

4, 5 i 6 de juliol de 2017, de 10:00 a 12:00 hores

Domènech i Montaner, claus per entendre la seva arquitectura

 

El curs Domènech i Montaner, claus per entendre la seva arquitectura és una reflexió al voltant del llegat patrimonial que va deixar l’arquitecte a les ciutats de Barcelona, Reus i Canet de Mar. Mitjançant un viatge virtual ens passejarem pels seus edificis. Analitzarem les diferents obres i farem aflorar el seu corpus estilístic, el seu caràcter funcional i el seu llenguatge simbòlic, que ens permetrà aprofundir en el desconegut món domenequià.

El preu de la matrícula és de 50€

Més Informació i matrícula

 

4, 5, 11 i 12 de juliol de 2017, de 17.30h a 19.30 h

Iniciació a les tècniques d’intervenció cognitiu-conductual

 

Si vols conèixer les principals tècniques del model cognitiu-conductual en Psicologia clínica, aquest és el teu curs

El preu de la matrícula és de 50€

 

Més informació i matrícula

 

 

 

10, 11 i 13 i 14 de juliol de 2017,De 18:00 a 20:00 hores

Tècnica i Art: L’arquitectura del Ferro a Barcelona

 

Quan des de la història de l’art es parla d’arquitectura, el discurs tendeix a focalitzar-se en els aspectes formals, estètics, compositius, espacials i estilístics. Fent-ho així, però, sovint s’oblida que aquests recursos i estratègies conceptuals a l’abast de l’arquitecte estan determinats (o en tot cas hauran finalment de confrontar-s’hi) pels condicionants tècnics i materials inherents a qualsevol fet edilici. El tractament de l’arquitectura com una bella art no condicionada per la tècnica genera així un concepte incomplet d’aquesta, que dificulta la comprensió de la seva naturalesa als estudiants d’història de l’art.

El preu de la matrícula és de 40€

Més informació i matrícula