En aquests dies que estem vivint, des de la Biblioteca Uned Barcelona, us recomanem un parell de novel·les, anomenades “pandèmiques”:

Però, no us volem desanimar, al contrari, com veureu, totes elles tenen com a denominador comú la catàstrofe, la voluntat de sobreviure (a vegades a qualsevol preu), la crueltat, la desesperació, la solitud, la violència, l’egoisme, la por i la misèria humana però també, la solidaritat i l’esperança de l’ésser humà davant l’adversitat.

“Escoltant els crits d’alegria que pujaven de la ciutat, Rieux pensava que aquella alegria estava sempre amenaçada. Perquè ell sabia el que la multitud joiosa ignorava i que es pot llegir en els llibres: que el bacil de la pesta mai no mor ni desapareix, que pot estar adormit durant desenes d’anys en els mobles i en la roba, que s’espera pacientment a les cambres, als cellers, a les maletes, als mocadors, i als paperots, i que, potser, vindrà un dia que, per a dissort i alliçonament dels homes, la pesta despertarà les seves rates i les enviarà a morir a una ciutat feliç.”  La pesta, Albert Camús. Font fragment : catorze.cat

També es troba la versió cinematogràfica de totes elles, per si us bé de gust unes crispetes per acompanyar.

Biblioteca UNED-Barcelona