Una novelette és una petita novel·la escrita amb la condició d’explicar la teoria d’una assignatura del grau. Amb aquestes mini novel·les, els estudiants poden assimilar millor els conceptes de les teories explicades i entendre com s’apliquen les teories a situacions de la vida quotidians o a la pràctica de la professió.

En aquest cas, “El agente Flynn” és una novelette del Grau de Psicologia de la UOC, de l’assignatura de la Psicologia de les diferències individuals (en les capacitats de la intel·ligència, la personalitat i la creativitat). La novelette té com a fil narratiu de ficció el tema dels agents secrets i l’aplicació dels coneixements de la Psicologia a la formació i entrenament, però també permet jugar i resoldre proves i és d’aquí on neix la idea de fer una espècie d’Escape Room com a Curs a la fresca a la UNED de Santa Coloma de Gramenet.

 

Jordi Navarro Montes, doctor en psicologia per la Universitat de Barcelona.Professor-tutor de la UNED a santa Coloma de Gramenet de les assignatures «Psicologia de les diferències individuals», «Psicologia de la personalitat» i «Fonaments d’investigació en psicologia»