Anthus va començar a estudiar música clàssica i folklòrica  als dotze anys i va continuar la seva carrera musical a Dublín, a l’escola de música “Waltson School of Music” estudiant cant i interpretació. Posteriorment va estudiar música jazz al “Guildhall School of Music & Drama“, on es va llicenciar en l’especialitat de cant de “Jazz & Performance”.

L’any 2003 va sortir “Dreamer”, el seu primer disc i amb el seu grup “Anthus Quartet” va actuar als millors circuits de jazz de Dublín i va organitzar gires per tota Irlanda. El 2004  es va establir definitivament a Catalunya on va ampliar coneixements al “Taller de Músics” de Barcelona. El 2006 enregistra amb músics del panorama jazzístic català, el seu segon disc “Radici” una fusió singular de música de la mediterrània i el jazz. En els últims anys, Anthus ha actuat a programes televisius com a TV3  i a transmissions com els de Catalunya Ràdio entre altres i dins dels millors Festivals i Cicles de casa nostra com el “46è Festival internacional de Jazz de Barcelona”,  el “37è Festival de Jazz de Terrassa”, el “7è Festival de Jazz de Girona”, el “18è Festival Nits de Jazz de Platja d’Aro”, “Cicle Veus de la Mediterrània 2015”,  i amb gires a altres països com a Itàlia.

El 2016 Anthus publica el seu tercer disc: Calidoscòpic, un treball d’un jazz eclèctic i que atreu l’interès dels mitjans de comunicació nacionals i internacionals definint-lo com “El més original que li ha passat al jazz nacional des de fa molt de temps” i que porten Anthus i el seu nou disc a estar nominat com a “Millor disc de l’any” i “Millor artista revelació” als Premis Enderrock.

En l’actualitat, Anthus està considerat per la critica especialitzada “una de les millors veus masculines del jazz al nostre país” i s’ha consolidat com a “crooner del Jazz del Mediterrani”.

Aquest mes de Juliol tindrem a Anthus en els nostres Cursos a la Fresca, que aquest any seguiràs des de casa teva virtualment.

 

Ben aviat tindràs més informació sobre el Curs la Febre del Swing

 

 

Swing: el naixement

  • Com va néixer el swing?
  • Qui el va inventar?
  • Quan va començar a sonar en les pistes de ball i a la ràdio?

 

Coneixerem els pares d’aquest estil musical dels anys 30, les condicions socials que van portar a joves, i no tant joves, a viure la febre del swing. Descobrirem com aquest nou gènere musical va encetar el progrés de tota una societat i, com ben aviat,  va desembarcar a tot el món per fer ballar milions de persones.

 

Swing: el gran boom

El swing va envair totes les ciutats. L’escoltaves en les trompetes virtuoses dels músics, en les grans orquestres, en les ones radiofòniques que entraven a les cases dels americans, en les veus de les primeres estrelles de la música, el veies en el ball frenètic dels aficionats. El swing arribava també a Europa amb un so únic i vibrant que inspiraria els músics de casa nostra. Era el gran boom, era la febre del swing