Comença un nou curs i com a novetat aquest any anirem penjant en el blog monogràfics de diferents temes basant-nos en les vostres consultes. Comencem amb el de matrícula.

La matrícula es fa per Internet , has d’accedir a la web de la UNED , obtenir un identificador que et permetrà entrar al programa de matrícula i introduir les teves dades personals, les assignatures, el tipus de pagament i seguir les instruccions per imprimir el resguard o les cartes de pagament.

En la fase de “borrador” de la teva matrícula, pots fer totes les proves i canvis que consideris oportuns. Un cop validat el “borrador” i durant el període de matrícula, només disposaras d’una oportunitat per canviar assignatures, sempre que no impliqui una variació en la liquidació i la manera de pagament.

 

 

Fins quan em puc matricular?

Fins el 23 d’octubre.

A la UNED no hi ha  límit de places, per tant no et matriculis fins que no estiguis ben segur del que vols fer.

Pots venir a les nostres Jornades d’Acollida i/o les Jornades de Facultat per a coneixer quins recursos tens com a estudiant i fer una matricula responsable.

 

Quan rebré la conformitat de la meva matrícula?

A partir de la finalització del termini de matriculació es comença a revisar la mateixa i la conformitat dependrà de la forma de pagament, de la resolució de beca, de la classe de matrícula, etc.

“Rebuda i en tramitació” és l’estat “natural” de la teva matrícula ara mateix, si tot està correcte no et preocupis, el teu curs començarà amb normalitat. Si hi haguès algun error rebràs un comunicat per a subsanar el que et falta per a finalitzar la matricula ( documentació, pagament..)

 

Haig d’esperar a rebre la conformitat per a començar a estudiar i entrar en els cursos virtuals?

No, una vegada hagi confirmat l’esborrany té accés als cursos virtuals, tenint en compte el calendari d’obertura per semestres.

En el cas del CAD, Graus i màsters el primer semestre, els cursos virtuals estaran actius a partir del 3 d’octubre i el segon semestre el 17 de febrer.

En el cas del cuid estaran oberts a partir del 30 d’octubre.

 

De quantes assignatures com a mínim i màxim em puc matricular?

Mínim de 6 crèdits i màxim 90 crèdits. Es pot superar el màxim de 90 crèdits amb autorització del Vicerectorat corresponent.

 

Haig de matricular-me només d’assignatures de primer curs?

No, pots matricular-se d’assignatures ofertes en qualsevol dels cursos.
Encara que sempre es recomanable seguir l’ordre establert pels cursos.

 

Puc modificar la meva matrícula?

Una vegada validat l’esborrany, fins a la finalització del termini de matrícula, només podràs modificar assignatures sempre que no impliqui un import menor respecte a l’anterior liquidació econòmica.
Es poden canviar també altres dades com les referides al Centre Associat, sol·licitud d’adaptabilitat, elecció de línies de treball per al Treball Fi de Grau (si escau), i pujar o afegir una nova autorització per al pagament per domiciliació.

Per a modificar la manera o la forma de pagament, sempre que sigui possible, hauras de dirigir-te a la seva Secció d’Atenció a l’Estudiant.

 

Puc matricular-me en el segon període de matrícula (febrer-març) si ja m’he matriculat en el primer període de matrícula (juliol-octubre)?

Durant aquest període podran matricular-se:

  1. Estudiants no matriculats en la UNED en el primer període de matrícula del curs 2019/2020.
  2. Estudiants que vulguin ampliar la seva matrícula sempre que s’haguessin matriculat en el primer període de matrícula del curs 2019/2020:
  • D’un mínim de 36 crèdits en el cas dels estudiants que es matriculen per primera vegada en un determinat grau.
  • D’un mínim de 30 crèdits en la resta dels casos.

Per al còmput d’aquests crèdits es tindran en compte també els crèdits reconeguts durant el curs i els matriculats en altres estudis oficials.

 

Quin cost té la matrícula?

Els preus surten publicats al BOE. Consulta els preus del curs 2019-2020

 

Puc fraccionar el pagament de la meva matrícula?

Si, sempre que hagi domiciliat el pagament.

 

En quines dates es passa el cobrament de la matrícula si és domiciliat-fraccionat?

  • El 40% quan es rep autorització per al cobrament (SÀPIGA, degudament signat i datat) més l’import de les taxes i el segur escolar.
  • El 28 d’octubre altre 20%.
  • El 28 de novembre altre 20%.
  • El 28 de desembre el 20% restant.

Tinc algun descompte si trio el pagament únic?

Sí, un descompte d’un 5% si es matricula , d’almenys ,54 crèdits.

 

Puc anul·lar la matrícula?

Podràs demanar l’anul·lació completa de la matrícula, sense dret a devolució, si ho demanes 15 dies abans de la realització de les proves presencials. D’aquesta manera, no et penalitzaran econòmicament en posteriors matrícules per l’increment del preu públic de les  vegades que t’has matriculat i el seu cost no suposarà una barrera per a la teva permanència en els estudis universitaris.

 

En tots els Centres Associats s’imparteixen totes les titulacions?

No. En la pàgina web www.unedbarcelona pots consultar les titulacions que s’imparteixen en cadascun dels nostres Centres Associats així com l’horari de tutories.

 

Puc triar el Centre Institucional “Ramón Areces”?

Només si ets treballador d’El Corte Inglés.

 

Puc triar el Centre Institucional “Institut d’Estudis Fiscals”?

Sí, si ets funcionari, en preferència funcionaris Hisenda i AA.PP.

 

Matricula’t