Hi ha novel·les que s’oloren… Aquí us presentem una : «El camí de les aigües» de la Carme Martí (autora de «Un cel de plom» sobre la vida de Neus Català, supervivent catalana del camp d’extermini de Ravensbrück).

En aquest cas, «El camí de les aigües» és la història de la seva àvia (però podria ser de qualsevol de les nostres àvies), cuinera per la burgesia, pels soldats republicans i d’una fonda al llarg del segle XX. Aquesta novel·la pretén ser un homenatge a totes les àvies treballadores que van patir guerres, misèries, gana.. però van seguir endavant.

Capítol darrera capítol, les receptes de la Maria Badia, t’acompanyen en aquest viatge on les vides de dues dones (la Maria i la Laura), s’entrecreuen al llarg del temps (passat i present) i de l’espai (Reus, l’Espluga de Francolí i Barcelona).

 

 

Si us animeu, podeu recórrer els mateixos escenaris d’aquesta història apuntant-vos a la ruta literària que organitza Òmnium Cultural el proper diumenge 27 de Maig als voltants de l’Espluga de Francolí. Però, si no us va bé, perquè teniu altres plans (com ara, estudiar pels exàmens de la UNED…) no us preocupeu! Podeu apropar-vos a la nostra biblioteca de la Uned Barcelona que no us agafa tant lluny i emportar-vos en préstec la novel·la per llegir-la aquest estiu.

Serà un bon antídot contra el cansament i l’esforç que suposa presentar-se als exàmens de final de curs. Ànims!

 

Biblioteca UNED-Barcelona

Font de les imatges receptes : https://camidelesaigues.com/les-receptes/