Winston Churchill va dir que l’autèntic talent consisteix en la capacitat per avaluar informació incerta o contradictòria. Per això no em puc imaginar al primer ministre anglès buscant informació a internet a l’hora d’elaborar les seves estratègies polítiques.

I és que avui ens és molt fàcil trobar informació. La tenim al moment i des d’allà on sigui. Però és aquesta informació realment la que necessitem? és realment de qualitat i fiable? La cerca d’informació per internet és cada vegada més complexa degut a la gran quantitat de pàgines web que existeixen, i les que porten la informació de més qualitat, no són moltes vegades les més visibles.

Hem de confiar doncs només en Google a l’hora de buscar informació per les nostres investigacions acadèmiques o per les nostres feines professionals?

Actualment les biblioteques universitàries fan servir les seves webs com a portals on es pot accedir a gran quantitat de recursos d’informació: base de dades, revistes i llibres electrònics, catàlegs, etc.. Aquests recursos han sigut prèviament seleccionats, organitzats i indexats perquè hi puguem accedir fàcilment i ens garanteixin una informació fiable, actual i de qualitat.

I no tant sols això. Les biblioteques també tenen al seu personal disposat a formar i informar constantment als seus usuaris, perquè puguin treure bon profit de totes les fonts d’informació que la universitat els ofereix.

Sé, que malgrat el que acabem d’explicar, continuarem consultant cada dia el Google. No pretenem que deixeu de fer-ho. Però quan es tracte de buscar informació científica o especialitzada, és de sentit comú que busquem en les fonts on ens ofereixen més qualitat i fiabilitat.

Penseu-hi, doncs! Compteu sempre amb les biblioteques.

Biblioteca UNED-Barcelona