L’art gòtic és un dels períodes artístics més brillants de l’art català.

Fer un recorregut per la col·lecció de gòtic del MNAC és una excel·lent manera d’analitzar l’art del segles XIII al XV, ja que es tracta d’un període de coneixement essencial per a qualsevol historiador de l’art,. El 18 de març, la tutora Anabel López, ens proposa una sortida a les seves sales del gòtic.

La procedència de les obres és majoritàriament del territori català, tot i que en menor grau, es troben obres del territori de l’antiga Corona d’Aragó, com Aragó, Mallorca i València, mostrant el moment històric de màxima influència territorial catalana. Els autors més representatius d’aquest període són Pere Serra, Lluís Borrassà,Jaume Huguet, Bernat Martorell i Bartolomé Bermejo, entre d’altres. Pel que fa a l’estil, es poden trobar obres que mostren diferents corrents estilístics europeus com ara el gòtic internacional, el d’expressió lineal, el d’ascendència italiana i el flamenc.

La pàgina del Museu Nacional d’Art de Catalunya ens permet preparar amb deteniment la sortida: de les característiques generals a la descripció d’algunes obres cabdals.