L’any 2012 el MNAC va preparar una gran exposició: Catalunya 1400. El gòtic internacional. Amb la reunió excepcional d’obres mestres d’aquest període, alguns especialistes van pensar que era una bona ocasió per reivindicar i prestigiar l’art gòtic tal com es mereix.

Maria Palau, va publicar llavors al diari El Punt Avui l’article Gòtic, t’estimem poc. «El refinat gòtic ocupa un rar segon lloc en el podi (i un tercer si entra en disputa amb el modernisme), malgrat que una part destacada dels historiadors de l’art el defensa com a l’autèntic gran art català, ignorat per la preeminència del romànic» i es pregunta si «Ens estimem molt (i massa?) el romànic i poc el gòtic».

Com a prova que nosaltres ens estimem el gòtic (sense deixar en absolut d’estimar el romànic) us proposem tres sortides una al març, l’altre a l’abril i la darrera (amb un marc més ampli) al maig. La primera proposta és una visita al Monestir de Pedralbes, la segona a les sales gòtiques del MNAC i la darrera una passejada per la Barcelona medieval i moderna.

Dissabte 17 de març visita al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes una de les joies del gòtic català. Un recó de Barcelona on el temps es va aturar.

Apunta’t

Dissabte 14 d’abril visita a les Sales gòtiques del MNAC, una excel·lent manera d’analitzar l’art del segles XII al XV, quan apareixen els primers noms propis de l’art català.

Apunta’t

 


Dissabte 12 de maig Passejada per la Barcelona medieval i moderna

Apuntat’t

 

Les tres sortides seran guiades per la tutora de la UNED Anabel López