Aquesta setmana comencen les tutories als nostres centres.

La tutoria és una espai docent que en el que trobaràs suport del tutor i dels companys al llarg del teu procès d’aprenentatge. T’ajudarà a millorar el teu rendiment acadèmic desenvolupant hàbits d’estudi i treball, a potenciar les teves capacitats i t’orientarà per aconseguir la maduresa i autonomia necessària a l’hora de prendre decisions. En la tutoria et trobaràs companys amb els quals podràs intercanviar dubtes, problemes i continguts.

El teu tutor és la persona que resoldrà els teus dubtes de cada una de les assignatures, et marcarà el ritme d’estudi i t’ajudarà a superar les dificultats que trobis en les assignatures. Et donarà orientacions de com encarar els exàmens i reforçarà els teus coneixements per assolir el nivell necessari per seguir els teus estudis. La tutoria i el tutor t’orientaran per solucionar les dificultats que se’t vagin presentant en la teva vida universitària.

Tutories Presencials

Conscient de la importància que la tutoria presencial té per als seus estudiants, la UNED de Barcelona ofereix un ampli calendari de tutories presencials en que compten amb Professors Tutors especialitzats encarregats de facilitar orientacions per a la preparació de l’assignatura, aclarir dubtes dels continguts, realitzar activitats pràctiques, explicar els criteris en la correcció de les PECs, orientar per a les proves presencials, en definitiva, us ajudaran a dur a terme les seves activitats d’aprenentatge.

Els estudis de CAD, CUID, Grau i les pràctiques del Màster en Secundària tenen el servei de tutories presencials. (En el cas dels Graus hi ha cursos sense aquest servei presencial. Consulta el teu Grau). Amb caràcter general, aquestes tutories seran utilitzades fonamentalment en el CAD i el 1r curs de les titulacions de Grau, tret que, excepcionalment, el nombre d’estudiants no el faci possible, així com en la resta de cursos dels Graus més demandats.

La tutoria presencial s’emet en directe i si el tutor la grava, estarà disponible per als seus alumnes a l’apartat de documents de tutoria de l’aula virtual ALF per veure-la en diferit. El Centre té com a objectiu que tots els seus estudiants puguin tenir accés al servei de tutories, i per tant, procura que tots tinguin a l’abast el seguiment de les seves assignatures a través de la xarxa accedint a les tutories AVIP.

 

Tutories telemàtiques: AVIP

L’AVIP és una eina docent que permet donar suport tecnològic a les tutories presencials i proporciona la denominada “presencialitat virtual” així que des de qualsevol punt amb accés a Internet, amb navegador Chrome, els usuaris podeu seguir les tutories tant en directe com en diferit.

En l’actualitat, la tutoria presencial s’ha reforçat gràcies a sistemes avançats de videoconferència i pissarres digitals interactives (aules AVIP), que permeten oferir, al temps, la tutoria en directe a diferents Centres Associats alhora optimitzant, així, els recursos disponibles, tant dels Centres grans com dels petits.

En el curs virtual podràs comptar amb el suport del teu equip docent i del teu Professor-Tutor des de qualsevol lloc i de forma flexible. Aquest tipus de tutoria no impedeix poder accedir a la tradicional Tutoria Presencial en els Centres Associats; és a dir, pots lliurement utilitzar, una, altra o les dues opcions alhora.

Si estàs matriculat en estudis amb un nombre reduït d’estudiants, la UNED possibilita que la tutoria presencial es traslladi a l’entorn virtual en el que es denomina Tutoria Intercampus. A través d’aquest mitjà podràs veure i escoltar als teus professors tutors i participar en les activitats que es desenvolupin.

Moltes de les tutories desenvolupades mitjançant tecnologia AVIP estan disponibles en línia perquè puguis visualitzar-les en qualsevol moment, amb posterioritat a la seva celebració.

 

Com accedir a les emisions de les tutories

Les tutories AVIP són tutories telemàtiques i des d’Akademos Web tens accés als següents serveis: calendari de les teves tutories, horaris d’exàmens, exàmens d’anys anteriors, accés Aules AVIP, planificació de l’assignatura etc.) Per accedir-hi pots visionar aquest video o seguir aquest tutorial

 

Pots saber que es donara a cada classe seguint la planificació de la tutoria que cada tutor posa a a teva disposició al principi de curs.

 

Distribució de les emissions i/o gravacions de les titulacions que s’ofereixen a més d’una seu per aquest curs 2019-2020

Trobaras assignatures que es realitzen presencialment en més d’una seu en canvi les emisions es fan des de un centre concret. Això vol dir que si vols veure les emisions has de seguir aquest quadre.

Podeu consultar els horaris de les tutories presencials a la nostra web per veure la hora que seran les emisions.

 

El cas “especial” de les tutories de CAD

En el cas de CAD, les assignatures que s’ofereixen als nostres centres seran emeses i gravades per un dels tutors que imparteixi les tutories, seguint aquest quadre:

Podeu consultar els horaris de les tutories presencials a la nostra web per veure la hora que seran les emisions, les gavacions les trobareu penjadas en el campus virtual.