L’arribada de fenicis i grecs a terres catalanes a partir del segle VIII aC va marcar el final de la prehistòria i el començament d’una nova època d’esplendor, en la qual els pobles que habitaven aquestes terres van assolir el seu major desenvolupament. Fruit del contacte amb les noves cultures mediterrànies veiem el desenvolupament de la cultura ibèrica fins a la seva desaparició i integració en el món romà.

La Mediterrània durant l’antiguitat va ser una autopista per on circulaven persones, mercaderies i també idees i nous coneixements, i que va permetre el desenvolupament de la cultura fenícia, grega i romana, que rivalitzarien pel control d’aquest “Pont de Mar Blava” que era la Mediterrània.

En aquesta sortida, i acompanyants d’en Jordi Principal, conservador de món antic del Museu d’Arqueologia de Catalunya, tindrem l’ocasió de visitar, d’explorar algunes de les restes materials del món clàssic que ens han arribat fins a l’actualitat i comprendre millor com eren aquestes societats antigues, que van protagonitzar un episodi clau de la nostra història antiga i de les quals en som hereus.

Pau Olmos Benlloch,
professor-tutor de les assignatures d’Història Antiga I i d’Història de la Cultura Material del Món Clàssic

 

De la mà d’en Jordi Principal, conservador del Museu d’Arqueologia, i màxim especialista a Catalunya en produccions ceràmiques d’època clàssica, el pròxim 11 de maig  ens endinsarem en la cultura clàssica a Catalunya i tindrem l’oportunitat de conèixer en profunditat les restes materials del món clàssic i dels pobles que hi van conviure amb ells. Visitarem les col·leccions de materials d’època fenícia, grega i romana.

Inscripcions